Waar voorheen rund gewoon rund was, komt het nu van over de hele wereld. Bij die aandacht voor vleesmerken speelt de afkomst mee zoals ras, het type voer en waar het dier is opgegroeid. Ook de leefomstandigheden worden hierbij steeds belangrijker: ruimte om te bewegen, en goede zorgen voor het dier. Ieder ras heeft haar eigen specifieke kenmerken die zorgen voor het unieke eigen karakter van het vlees. Bent u op zoek naar een specifiek stukje vlees dat hier niet staat vermeld? Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Door ons grote netwerk kunnen wij vrijwel ieder gewenst stukje vlees voor u regelen.
Waar voorheen rund gewoon rund was, komt het nu van over de hele wereld. Bij die aandacht voor vleesmerken speelt de afkomst mee zoals ras, het type voer en waar het dier is opgegroeid. Ook de leefomstandigheden worden hierbij steeds belangrijker: ruimte om te bewegen, en goede zorgen voor het dier. Ieder ras heeft haar eigen specifieke kenmerken die zorgen voor het unieke eigen karakter van het vlees. Bent u op zoek naar een specifiek stukje vlees dat hier niet staat vermeld? Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Door ons grote netwerk kunnen wij vrijwel ieder gewenst stukje vlees voor u regelen.
Mooi mager rundvlees van eigen bodem.
Ierland is het land bij uitstek als het gaat om kwalitatief rundvlees. Duizenden kleinschalige boerderijen fokken de runderen generatie op generatie op een traditionele en natuurlijke manier.
Het Black Angus runderras staat bekend als één van de beste vleessoorten die de markt te bieden heeft. Het malse vlees heeft een mooie dieprode kleur, en een lichte natuurlijke vet dooradering. Deze vet dooradering of marmering zorgt voor een mooie authentieke rundvleessmaak.
Dit is rundvlees voor liefhebbers, wij hebben hierin aanbod uit verschillende continenten. De laatste 120 dagen worden de runderen gecontroleerd bijgevoerd met een uitgebalanceerd dieet van granen, maïs, alfalfa en hooi. Hierdoor wordt het vet tussen de spieren opgebouwd, wat zorgt voor een fantastische marmering van het vlees. Het rundvlees wordt hierdoor malser, sappiger en smaakvoller.
Wagyu: In verschillende gradaties, van bijvoorbeeld N of Z Amerikaans tot het meest exclusieve Japanse Wagyu rundvlees.
Ons dry aged rundvlees wordt in minimaal 21 dagen tot op het bot gerijpt in de droogkast. Tijdens het rijpingsproces verdampt het vocht uit het vlees tot wel 25%, waardoor de smaak in het vlees meer wordt geconcentreerd. Bovendien wordt het spierweefsel langzaam afgebroken door de van nature aanwezige enzymen in het vlees, waardoor het vlees een zeer malse structuur en intense smaak krijgt.
Mooi mager rundvlees van eigen bodem.
Ierland is het land bij uitstek als het gaat om kwalitatief rundvlees. Duizenden kleinschalige boerderijen fokken de runderen generatie op generatie op een traditionele en natuurlijke manier.
Het Black Angus runderras staat bekend als één van de beste vleessoorten die de markt te bieden heeft. Het malse vlees heeft een mooie dieprode kleur, en een lichte natuurlijke vet dooradering. Deze vet dooradering of marmering zorgt voor een mooie authentieke rundvleessmaak.
Dit is rundvlees voor liefhebbers, wij hebben hierin aanbod uit verschillende continenten. De laatste 120 dagen worden de runderen gecontroleerd bijgevoerd met een uitgebalanceerd dieet van granen, maïs, alfalfa en hooi. Hierdoor wordt het vet tussen de spieren opgebouwd, wat zorgt voor een fantastische marmering van het vlees. Het rundvlees wordt hierdoor malser, sappiger en smaakvoller.
Wagyu: In verschillende gradaties, van bijvoorbeeld N of Z Amerikaans tot het meest exclusieve Japanse Wagyu rundvlees.
Ons dry aged rundvlees wordt in minimaal 21 dagen tot op het bot gerijpt in de droogkast. Tijdens het rijpingsproces verdampt het vocht uit het vlees tot wel 25%, waardoor de smaak in het vlees meer wordt geconcentreerd. Bovendien wordt het spierweefsel langzaam afgebroken door de van nature aanwezige enzymen in het vlees, waardoor het vlees een zeer malse structuur en intense smaak krijgt.
De oorsprong van onze slagerij is voortgekomen uit een uitbeenderij in varkensvlees. Door de kennis die daaruit is ontstaan kunnen wij u voorzien in vrijwel iedere gewenste onderdeel/schnit voor een zeer aantrekkelijke prijs.
Het Wroetvarken heeft als eerste varkensketen een ‘Beter Leven-ster’ ontvangen van de Dierenbescherming. In vergelijking met andere stalsystemen hebben Wroetvarkens 3x meer ruimte om te leven.
Het Ibérico varkensvlees heeft een unieke kwaliteit dankzij het klimaat, de voeding en de vrijheid dat het raszuivere varkentje heeft. Het vet van het Ibérico varkensvlees smelt al op kamertemperatuur en geeft het vlees een sublieme, nootachtige en volle smaak.
De oorsprong van onze slagerij is voortgekomen uit een uitbeenderij in varkensvlees. Door de kennis die daaruit is ontstaan kunnen wij u voorzien in vrijwel iedere gewenste onderdeel/schnit voor een zeer aantrekkelijke prijs.
Het Wroetvarken heeft als eerste varkensketen een ‘Beter Leven-ster’ ontvangen van de Dierenbescherming. In vergelijking met andere stalsystemen hebben Wroetvarkens 3x meer ruimte om te leven.
Het Ibérico varkensvlees heeft een unieke kwaliteit dankzij het klimaat, de voeding en de vrijheid dat het raszuivere varkentje heeft. Het vet van het Ibérico varkensvlees smelt al op kamertemperatuur en geeft het vlees een sublieme, nootachtige en volle smaak.
In onze slagerij werken wij met Hollandse A kwaliteit vrije uitloop kip. Op aanvraag kunnen wij ook voorzien in biologisch kippenvlees.
Ons wild en gevogelte assortiment verschilt per seizoen, neem vrijblijvend contact met ons op om het huidige aanbod te bespreken.
In onze slagerij werken wij met Hollandse A kwaliteit vrije uitloop kip. Op aanvraag kunnen wij ook voorzien in biologisch kippenvlees.
Ons wild en gevogelte assortiment verschilt per seizoen, neem vrijblijvend contact met ons op om het huidige aanbod te bespreken.
Wij werken uitsluiten met puur Hollands kalfsvlees róse en blank. Hollands kalfsvlees staat wereldwijd bekend om zijn goede vleeseigenschappen. Nederland is dan ook wereldwijd de grootste exporteur van kalfsvlees. Het Hollandse kalfsvlees wordt streng gecontroleerd en moet voldoen aan hoge eisen. Onze kalveren lopen vanaf de geboorte met de moeder door de wei en krijgen gevarieerd voedsel.
Wij werken uitsluiten met puur Hollands kalfsvlees róse en blank. Hollands kalfsvlees staat wereldwijd bekend om zijn goede vleeseigenschappen. Nederland is dan ook wereldwijd de grootste exporteur van kalfsvlees. Het Hollandse kalfsvlees wordt streng gecontroleerd en moet voldoen aan hoge eisen. Onze kalveren lopen vanaf de geboorte met de moeder door de wei en krijgen gevarieerd voedsel.
In Nieuw Zeeland leven bijna 9x meer lammeren dan mensen. De Nieuw-Zeelandse lammeren leven het hele jaar buiten en voeden zich uitsluitend met wat de natuur hen te bieden heeft. Hierdoor heeft het Nieuw-Zeelandse lamsvlees een intensere smaak en is het malser van structuur.
In het seizoen leveren wij op aanvraag ook Hollands en Iers lamsvlees, neem hiervoor vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.
In Nieuw Zeeland leven bijna 9x meer lammeren dan mensen. De Nieuw-Zeelandse lammeren leven het hele jaar buiten en voeden zich uitsluitend met wat de natuur hen te bieden heeft. Hierdoor heeft het Nieuw-Zeelandse lamsvlees een intensere smaak en is het malser van structuur.
In het seizoen leveren wij op aanvraag ook Hollands en Iers lamsvlees, neem hiervoor vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Van der Holst heeft een zeer uitgebreid assortiment ambachtelijke vleeswaren (gesneden/ ongesneden).
Van der Holst heeft een zeer uitgebreid assortiment ambachtelijke vleeswaren (gesneden/ ongesneden).